HomeTalno ogrevanjePodporaObratovalni stroški

Stroški električnega talnega ogrevanja

Sistemi talnega ogrevanja Warmup ponujajo čistejši, hitrejši in bolj energetsko ter stroškovno učinkovit način ogrevanja vašega doma. Preberite več o vseh s tem povezanih stroških talnega ogrevanja.

Koliko stane talno ogrevanje?

Warmup sistemi talnega ogrevanja, namestitev in obratovalni stroški se razlikujejo glede na velikost in obseg projekta, želeno izhodno moč in dnevno/sezonsko uporabo sistema. Spodaj preberite več o stroških talnega ogrevanja, ki jih sestavljajo stroški ogrevanja, predvideni stroški namestitve in tekoči stroški.

Stroški sistema

Ponujamo več vrst električnih talnih ogrevalnih sistemov po različnih cenah. Spodaj preberite, kaj morate upoštevati pri izbiri sistema.

Stroški namestitve

Vsak projekt talnega ogrevanja vključuje tudi stroške namestitve sistema. Več o tem najdete tukaj.

Obratovalni stroški

Talno ogrevanje lahko nudi znatno nižje obratovalne stroške v primerjavi s tradicionalnim centralnim ogrevanjem. Več o tekočih stroških preberite tukaj.

Stroški talnega ogrevanja

Ponujamo vrsto električnih sistemov talnega ogrevanja, ki so primerni za široko paleto projektov in so postavljeni po različnih cenovnih točkah.

25-letne raziskave in razvoj podjetja Warmup na področju talnega ogrevanja so nas pripeljale do tega, da smo ustvarili pravi sistem za specifične potrebe, ne glede na to, ali prenavljamo kopalnico ali gradimo hišo. Spodaj preberite več o spodnjih sistemih.

Vrsta podlage in zaključna talna obloga projekta tudi močno vplivata na koncu na pravi sistem.

Ne glede na to, ali namestimo sistem grelnih mrež SPM pod keramična tla v kuhinji ali uporabimo sistem DCM-PRO v bivalnem prostoru, so vsi naši električni sistemi po konkurenčnih cenah in kot nalašč za uporabo v vsaki prenovi doma.

Kot primer stroškov, naša grelna mreža PVC ter klasični termostat v manjši kopalnici sta lahko že vaša za 150,00  € + DDV, približno toliko kot vas pride manjši kopalniški sestav.

Pošljite nam povpraševanje za vaš projekt, da vam bomo čim hitreje pripravili podrobno ponudbo. Ta ponudba bo upoštevala podrobnosti o velikosti prostora, zaključni talni oblogi in uporabi.

Zahtevajte ponudbo >

Stroški namestitve

Cena namestitve sistema je seveda odvisna od tega, katerega monterja, gradbenika, keramičarja, vodovodarja ali električarja boste najeli za vaš projekt, te cene pa se lahko razlikujejo tudi od regije do regije. Cene električarskih storitev se gibljejo nekje od 18,00 do 25,00 € na uro.

Vedno se prepričajte, da je monter usposobljen, kvalificiran strokovnjak z izkušnjami pri namestitvi električnega talnega ogrevanja.

Obratovalni stroški

Električno talno ogrevanje lahko ponudi bistveno nižje obratovalne stroške v primerjavi s tradicionalnim centralnim ogrevanjem. To je zato, ker sistemi talnega ogrevanja ponujajo veliko hitrejši odzivni čas kot sistemi, ki temeljijo na centralnem ogrevanju, hkrati pa delujejo tudi pri nižjih temperaturah, vendar še vedno proizvajajo enako stopnjo udobja v prostoru.

Obratovalni stroški se lahko razlikujejo glede na zasnovo doma, kako dobro je izoliran, kakšna tarifa el. energije se uporablja, koliko časa uporabljamo in kako je izvedeno upravljanje sistema.

Za primere teh obratovalnih stroškov si oglejte spodnjo tabelo z informacijami o tekočih stroških, da dobite idejo o tem, koliko denarja bi lahko prihranili z namestitvijo Warmup ogrevalnega sistema.

Tabela informacij o obratovalnih stroških

Za te številke smo uporabili ocenjeno ceno energije 0,145 €/kWh, pri čemer smo ogrevalni sistem uporabljali 6 mesecev (182 dni) v hladnejših mesecih leta na Warmup izolacijskih ploščah debeline 10 mm.

Povprečni obratovalni stroški po začetnem ogrevalnem obdobju znašajo 0,0098 €/m²/h.

Spodnja tabela ne velja za ogrevalni sistem z neprekinjenim delovanjem, kot je npr. grelni kabel WIS.

VRSTA PROSTORA OGREVENO OBMOČJE ČAS DELOVANJA (dopoldan) ČAS DELOVANJA (popoldan)  ZIMSKI STROŠKI
KOPALNICA 4 m² 2 ure 1 ura 28,43€
KUHINJA 5 m² 1 ura 2 ure 34,76€
DNEVNA SOBA 15 m² 0 ure 3 ure 97,73€

Zmanjšajte porabo energije s pametnim termostatom

Pametni termostat Warmup igra ključno vlogo pri zniževanju obratovalnih stroškov ogrevalnega sistema. Naš tehnološko dovršen 6iE termostat WiFi preprečuje izgubo energije in zagotavlja, da ogrevalni sistem deluje le, kadar je to potrebno. Ponuja tudi funkcije oddaljenega dostopa in nadzora nad energijo.

Z izolacijo izboljšajte odzivni čas segrevanja in zmanjšajte toplotne izgube

Uporaba izolacijskih plošč Warmup je izjemnega pomena pri zniževanju obratovalnih stroškov električnega talnega ogrevanja. Pravilna izolacija tal z izolacijskimi ploščami lahko znatno skrajša čas segrevanja in tako zmanjša celotne obratovalne stroške talnega ogrevanja do kar 50%.

Research and housing Monitor

Naš raziskovalni in razvojni center

Osredotočenost podjetja Warmup na raziskave in razvoj zagotavlja nenehno napredne električne sisteme talnega ogrevanja, ki zagotavljajo največ energije in stroškovno učinkovitost.

Z več kot 25-letnim strokovnim znanjem in inovacijami pri ogrevanju domov po vsem svetu raziskovalni center Warmup preizkuša in izpopolnjuje obstoječe izdelke ter razvija nove ideje, s katerimi bo ogrevanje doma cenejše in čistejše za okolje.