HomeTalno ogrevanjeVrsta talne oblogeVinilna tla

Vinilna tla 

Vinilne talne obloge ter luksuzne vinilne plošče so zelo primerne za uporabo z električnim talnim ogrevanjem. 

Električni sistemi za vinilne talne obloge

Najprimernejši sistem talnega ogrevanja za vinilne talne obloge je odvisen od vrste vinilnih tal, ki jih boste uporabili in od tega, ali je prostor, v katerega nameščate novi sistem “moker” ali “suh” prostor: kopalnice, pralnice in podobni prostori običajno veljajo za “mokre” prostore, medtem ko dnevne sobe, spalnice in kuhinje spadajo med “suhe”.

Obstajajo štiri vrste vinilnih talnih oblog, ki se razlikujejo po svojih lastnostih in s tem po specifikacijah za sistem talnega ogrevanja. Te vrste so Amtico, Karndean, Click Vinyl in Tarkett. Pri proizvajalcu talne obloge vedno preverite združljivost izbrane vrste vinila s talnim ogrevanjem.

Suhi prostori

Suhi prostori so prostori, v katerih ni pomembnega vodnega elementa. Sobe, kot so spalnice, dnevne sobe, hodniki, so tako imenovane suhe sobe, pa tudi kuhinje, čeprav imajo umivalnike in pogosto pralne/pomivalne stroje. Sistem grelnih folij WLFH je električni sistem talnega ogrevanja, ki se uporablja z dvojno zaključno podlogo Warmup, katera ločuje sistem talnega ogrevanja od končne talne obloge in je primeren za večino vinilnih talnih oblog v suhih prostorih.

Grelne folije so poenostavljen sistem električnega talnega ogrevanja, namenjen za uporabo z laminatom, preprogo, vinilom in ostalimi plavajočimi oblogami.

Dvojna zaključna podloga je prosto-plavajoča podloga za uporabo pod preprogo, vinilom in linolejom kot zaključno talno oblogo

Dvojna zaključna podloga ni primerna za mokre prostore, saj se lahko razširi zaradi prekomerne vlage. Pomembno je, da se pri proizvajalcu vinilnih tal posvetujete o vrstah sistemov talnega ogrevanja, ki so primerni za uporabo z njihovimi talnimi oblogami. Nekateri proizvajalci talnih oblog dovolijo uporabo samo talnih ogrevalnih sistemov, vgrajenih v estrih / izravnalno maso.

Mokri prostori

Talno ogrevanje je mogoče vgraditi tudi v mokre prostore z vinilnimi tlemi. Glede na specifikacijo vašega projekta priporočamo naslednje sisteme: DCM-PRO, grelna mreža SPM ali grelni kabel DWS. Ne pozabite, da sistem talnega ogrevanja vedno prekrijete z plastjo izravnalne mase v debelini 10 mm, da zaščitite sistem pred vlago, preden položite vinilne talne obloge.

Sistem SPM grelnih mrež je idealen za inštalacije znotraj pravokotno oblikovanih prostorov, kjer se 0,5 m široke grelne mreže lahko hitro razgrnejo po površini v vzporednih poteh.

DCM-PRO je nov inovativni električni sistem talnega ogrevanja Warmup, ki dokazano ščiti tla pred pokanjem.

Grelni kabel DWS je zasnovan tako, da ustreza prostorom nepravilnih oblik in z veliko fiksnimi ovirami, katerim se je potrebno izogniti. 

WIS grelni kabel je še posebej idealen za vgradnje v betonske talne konstrukcije v novogradnjah, pri katerih višina tal ne bo težava.

Talna temperatura in termostat

Temperatura vašega talnega ogrevalnega sistema pri vinilnih tleh ne sme presegati 27°C. To je zaščiteno z uporabo termostata in v nastavitvah nastavljeno, da se sistem uporablja z vinilno talno oblogo. Široka serija termostatov Warmup za talno ogrevanje ima različne termostate za vse različne potrebe. Pametni WiFi termostat 4iE ima neverjetno pametne funkcije, ki zagotavljajo varno in učinkovito uživanje v ogrevanih tleh. Termostat vam omogoča popoln nadzor nad nastavitvami ogrevanja in vam omogoča, da uživate v toplem prostoru, kadar želite, brez zapravljene energije po nepotrebnem.

electric underfloor heating under vinyl

Talna temperatura in termostat

Temperatura vašega talnega ogrevalnega sistema pri vinilnih tleh ne sme presegati 27°C. To je zaščiteno z uporabo termostata in v nastavitvah nastavljeno, da se sistem uporablja z vinilno talno oblogo. Široka serija termostatov Warmup za talno ogrevanje ima različne termostate za vse različne potrebe. 

electric underfloor heating under vinyl

Pametni WiFi termostat 4iE ima neverjetno pametne funkcije, ki zagotavljajo varno in učinkovito uživanje v ogrevanih tleh. Termostat vam omogoča popoln nadzor nad nastavitvami ogrevanja in vam omogoča, da uživate v toplem prostoru, kadar želite, brez zapravljene energije po nepotrebnem.

Omejitve prenosa toplote

Vse nad grelnikom, vključno s podlogo, prevleko in končno obdelavo tal, mora biti v mejah, določenih v spodnji tabeli. Če proizvajalec vinilne talne obloge trdi, da jo je potrebno namestiti skupaj s podlogo, je lahko le-ta debeline največ 3 mm – 6 mm in mora biti zračna.

Pri uporabi sistema z vinilno talno oblogo je potrebno poskrbeti za učinkovito delovanje sistema in ne priporočamo namestitve sistema, če spodnje meje niso izpolnjene. To lahko ovira delovanje sistema in povzroči, da sistem ne deluje, kot bi moral.
 
Spodnje vrednosti so samo za električne sisteme talnega ogrevanja.
 

Omejitve prenosa toplote
Tog 1.5 (razen če ni drugače navedeno)
RSI  0.15m² K/W (razen če ni drugače navedeno)