HomeTalno ogrevanjeTalna izolacijaDvojna zaključna podloga

Dvojna zaključna podloga

Dvojna zaključna podloga je prosto-plavajoča podloga za uporabo pod preprogo, vinilom in linolejom kot zaključno talno oblogo

Dvojna zaključna podloga

Dvojna zaključna podloga

dual overlay underfloor heating warmup

Dvojna zaključna podloga je prosto-plavajoča podloga za uporabo pod preprogo, vinilom in linolejom kot zaključno talno oblogo

Kaj pomeni sistem dvojne zaključne podloge?

Uporaba dvojne zaključne podloge je priporočljiva v kombinaciji z WLFH grelno folijo in mehko izolacijsko podlogo, kar skupaj tvori električno rešitev talnega ogrevanja, ki je popolna za mehkejše talne obloge.

Dve plasti dvojne zaključne podloge sta nameščeni nad grelno folijo in delujeta kot močna in stabilna podlaga, ki ščiti grelno folijo pred težkimi elementi, kot so velike police za knjige ali postelje. Sistem je prosto plavajoč, hiter in enostaven za namestitev.

Lastnosti in prednosti

N

Izredno tanka, skupaj obe plošči le 7 mm debeline

N

Enostavna namestitev

N

Zagotavlja trdno in stabilno podlago

Na katero se lahko namestijo različne talne obloge

N

Ščiti električne grelne kable, če še talna obloga ni položena

N

Zaščita ogrevalnega sistema

Dvojna zaključna podloga za “suhe” prostore

Sistem dvojnih zaključnih podlog ni primeren za uporabo v „mokrih“ prostorih, kot so kopalnice ali pralnice. Če uporabljate vinil ali itison v “mokrih” prostorih, razmislite o uporabi kompatibilnih električnih sistemov, kot so DCM-PRO, SPM grelna mreža ali DWS grelni kabel; vse omenjene sisteme preplastiti z 10 mm plastjo samoizravnalne mase za zaščito pred vlago. Za dodatne informacije se obrnite na Warmup.

Namestitev

 
Dva ločena sloja plošč, zgornja in osnovna, se namestita  druga na drugo  tako, da se spoji prekrivajo s preklopom, kar zagotavlja močno podlago za končno talno oblogo. Sistem je na voljo za nakup v paketih po 4 pare plošč, kar nudi prekrivanje površine v velikosti 2,88 m². Dvojna zaključna podloga se ne pritrjuje na tla, vendar deluje kot plavajoči pod in ponuja hitro in čisto namestitev brez potrebe po estrihu.

Nekateri proizvajalci talnih oblog dovoljujejo uporabo sistemov talnega ogrevanja z njihovimi talnimi oblogami le, če so vgrajeni v estrih/izravnalno maso. Pomembno je, da se pri proizvajalcu vinila ali preproge pozanimate o vrstah talnih ogrevalnih sistemov, ki so primerni za izbrano zaključno talno oblogo.

Dual Overlay
Dimenzije 1200 x 600 mm
Debelina Osnovna plošča – 3 mm
Zgornja plošča – 4 mm 
Sestava MDF, opremljen z interaktivnim lepilom
Gostota 770 kg/m³
Upogibna trdnost >40 kg/cm²
Vlažnost 4-10 %
Toplotna odpornost 0,047 m²K/W
Požarni razred “E” (EN13501-1)