HomeTermostatiVodnik za nakup

Vodnik za nakup termostata

Izbira pravilnega krmilnega sistema je ključnega pomena za zagotovitev, da ogrevalni sistem deluje na najboljši možen način, učinkovito in enostavno, hkrati pa prihranite denar pri računih za ogrevanje. Naš priročnik za nakup vam pomaga izbrati najboljši nadzorni sistem glede na individualne zahteve glede ogrevanja, življenjski slog in proračun.

Izberite termostat, ki deluje s hišo

Najprej je treba pogledati vir ogrevanja, saj niso vsi termostati združljivi z vsemi viri. Primerni so lahko samo za talno ogrevanje, samo centralno ogrevanje ali v nekaterih primerih za oboje. Vzamemo torej primer centralnega ogrevanja, potem so kompatibilni termostati tisti, ki lahko delujejo s centralnim ogrevanjem. Podobno bi morali biti, če želite upravljati talno ogrevanje, primerni za uporabo pri izbiri sistema.

Najnovejši dodatek v ponudbi termostatov Warmup, termostat 6iE WiFi deluje s centralnim ogrevanjem na osnovi radiatorjev, pa tudi s sistemi električnega in vodnega talnega ogrevanja.

Vrste termostatov

Pametni termostati

Pametni termostati so najnaprednejši termostati. Ponujajo vrhunsko funkcijo varčevanja z energijo in denarjem. Warmup 6iE na primer najde pametne načine za učinkovitejše ogrevanje doma, kar lahko povzroči velike prihranke pri računih za energijo.

Funkcija internetne povezave pametnih termostatov, skupaj z aplikacijo MyHeating in lokacijskimi storitvami, vgrajenimi v pametne telefone, omogoča pametnemu termostatu, da samodejno nadzoruje ogrevanje, hkrati pa zagotavlja, da bo dom vedno pri idealni temperaturi, pri čemer porabi čim manj energije.

Programski termostati

Ti termostati samodejno prilagajajo sobno temperaturo glede na želeno temperaturo in čas. Ogrevanje je mogoče programirati tako, da se vklopi ali izklopi z nastavitvijo ciljnih temperatur in časa – termostat samodejno poskrbi za ostalo, kar zagotavlja pravo temperaturo ob pravem času. 

Ročni termostati

Ročni termostati zagotavljajo zelo osnovni nadzor temperature z omejenimi možnostmi prihranka energije in denarja. Ročni termostati so najbolj primerni za območja, kjer potrebe po ogrevanju ostajajo enake vsak dan v tednu, npr. kadar ni sezonskih sprememb in kjer je potrebno ogrevanje vsak dan, saj te delujejo neprekinjeno, ali kadar se ogrevano območje uporablja zelo redko ali samo občasno, na primer v garaži ali vrtni pisarni.

Funkcije, ki jih je treba iskati v termostatu

Na voljo so različni termostati, najboljša izbira pa bo odvisna od želja in zmožnosti. Spodaj smo izpostavili seznam funkcij, na katere morate biti pozorni pri izbiri termostata.

Kompatibilnost

To je ena najpomembnejših lastnosti, saj vam termostat ne služi, če ne deluje z ogrevalnim sistemom. Pri proizvajalcu vedno preverite ustreznost ogrevalnega sistema.

Oddaljen dostop

Za uporabnike, ki so veliko na poti in želijo upravljati nastavitve ogrevanja od vsepovsod, je pametni WiFi termostat najboljša izbira. 6iE z aplikacijo MyWarmup, kjer ga je mogoče upravljati in spremljati od koder koli, kjer je na voljo internetna povezava.

Vremenske posodobitve

Če je vreme pomemben dejavnik, je 6iE odlična izbira. 6iE prikazuje vremenske razmere, zato je mogoče pred odhodom od doma vedeti, ali bo deževalo ali bo sončno.

Programabilnost

Če je termostat za sobo z različnimi temperaturnimi in časovnimi zahtevami, kot je kopalnica, dnevna soba ali spalnica, je programski termostat daleč najboljša možnost, saj omogoča nastavitev različnih sobnih temperatur ob različnih časih. Tako se boste izognili izgubi energije z ogrevanjem prazne sobe in omogočili natančen nadzor nastavitev ogrevanja.

Zaslon

Z osvetljenim zaslonom z visoko ločljivostjo olajšate uporabo termostata, tudi ko je tema. Zaradi lažje uporabe je treba upoštevati tudi velik zaslon z veliko velikostjo pisave. Ločljivost zaslona je pomembna, saj so zasloni z nizko ločljivostjo manj jasni in ne bodo videti tako estetsko privlačni na steni. Naprednejši termostati, kot je 6iE, omogočajo celo nastavitev slike v ozadju, kar mu daje oseben pečat.

Spremljanje porabe energije

Poznavanje, kje in kdaj se porablja energija, daje boljši nadzor nad ogrevalnim sistemom. Termostat, ki samodejno nadzoruje ogrevanje z učnimi navadami in rutinami, lahko zagotovi najnižjo možno porabo energije.

Edinstvene zmogljivosti

Edinstvene zmogljivosti, kot so posodobitve potovanj in možnost nastavitve slike ozadja, so vse funkcije, ki jih lahko zagotovi termostat. Potreba po teh je odvisna od želene uporabe termostata. Bolj kot smo zainteresirani za prihranek denarja in želimo nastaviti različne temperature za različna obdobja, večja je verjetnost, da pogosto gledamo termostat in te majhne lastnosti lahko naredijo veliko razliko.

Možnosti in funkcije, ki ustrezajo življenjskemu slogu

Izberite termostat, ki omogoča prilagajanje nastavitev ogrevanja glede na življenjski slog. To je lahko pogostost temperaturnih sprememb (programabilnost) ali možnost prihranka denarja z izbiro termostata, ki bo pomagal zmanjšati račune za energijo (npr. 6iE).

Kupite pravi termostat 

Omeniti velja, da je pravilno izbran termostat vrsta izdelka, ki se lahko sam odplača. Ni ga treba pogosto kupovati, zato je vlaganje v napreden in kakovosten termostat pogosto najboljša izbira. Pri odločanju, kateri termostat kupiti, je najbolje, da določite merila, raziščete razpoložljive možnosti in se odločite, kateri je najbolj primeren za vaš projekt.

Najbolj priporočamo 6iE pametni WiFi termostat, ki najde pametne načine za učinkovitejše ogrevanje doma in prihrani pri računih za energijo.