HomeTalno ogrevanjeGrelni kabli

Grelni kabli

Paleta Warmup grelnih kablov vključuje sisteme za novogradnje in prenove, od direktnega ogrevanja do sistemov, ki ustvarjajo večjo toplotno vztrajnost.

Zahtevajte ponudbo ❯

Izpolnite obrazec in prejeli boste brezplačno neobvezujočo ponudbo.

Poiščite distributerja ❯

Iščete distributerja ali monterja? Pišite nam in priporočili vam bomo najbližjo trgovino ali razpoložljivega monterja za vaš projekt.

Električni grelni kabli za talno ogrevanje

Grelni kabli se lahko namestijo neposredno na podlago ali v njo, ne da bi potrebovali kakršnokoli podlogo. Ponujajo veliko prilagodljivost pri oblikovanje glede na postavitev, saj jih je mogoče namestiti okoli fiksnih predmetov, zaradi česar so popolna rešitev talnega ogrevanja za kopalnice in prostore nepravokotnih oblik.

Razmik pri polaganju grelnih kablov se lahko spremeni glede na potrebe po toploti (W/m²). Paleta grelnih kablov Warmup vključuje sistem WIS in DWS ter sistem DCM-PRO, ki zajema grelni kabel s spremljajočo membrano za namestitev.

underfloor heating cables dcm-pro warmup

Lastnosti in prednosti

  • Pridobite popolno dolžino grelnega kabla za kateri koli projekt
  • Fleksibilen razmik. Kabel namestite tako, da ustreza zahtevam
  • Hitra namestitev. Lahko se namesti brez potrebe po specialnih orodjih
  • Nizek profil. Izredno malo vpliva na višino tal
  • Energijsko učinkovito. Poraba energije je manjša kot pri tradicionalnih ogrevalnih sistemih
  • Primerno za vse projektov in vse vrste tal 
underfloor heating cables dcm-pro warmup

Razpon Warmup grelnih kablov 

Grelni kabli nudijo energetsko učinkovito rešitev talnega ogrevanja za projekte novogradnje in obnove. Grelni kabel WIS je priporočljiv pri novogradenjskih projektih, saj je kabel nameščen neposredno v betonski estrih, katerega globino je mogoče upoštevati v fazah načrtovanja projekta.

Grelni kabel DWS je kot nalašč za vgradnjo pri prenavljanju kopalnice, saj je zelo tanek 1,8 mm debeline grelni kabel lahko nameščen v plast izravnalne mase ali lepila za ploščice, s čimer skoraj nima opaznega vpliva na končno višino tal.

Sistem DCM-PRO je idealen tako za novogradnje kot za adaptacije in je bil posebej zasnovan za uporabo s keramičnimi ploščicami.

Grelni kabel WIS je zasnovan za vgradnjo v betonski estrih in je primeren za skoraj vse talne obloge.

Oglejte si izdelek >

DWS je prilagodljiv in trpežen grelni kabel, idealen za prostore nepravokotnih oblik in za prostore z veliko fiksnimi elementi.

Oglejte si izdelek >

DCM-PRO je grelni sistem, sestavljen iz grelnega kabla ter membrane, zasnovan za hitro vgradnjo na različne površine, idealen za vgradnjo pod ploščicami.

Oglejte si izdelek >

Kateri grelni kabel je najboljši?

Ne glede na končno talno oblogo, vrsto podlage ali velikost projekta, obstaja električni grelni kabel za talno ogrevanje, primeren za vse zahteve.

underfloor heating cable warmup

Talne obloge in vrste podlage

Grelni kabel DWS je idealen za uporabo z končno talno oblogo, kot sta kamen in keramika ter ga lahko namestite na izolacijske plošče, predhodno nameščene na betonsko podlago.

Če vaš projekt zajema tudi izdelavo betonskega tlaka, je WIS grelni kabel posebej zasnovan za vgradnjo znotraj le-tega in se lahko uporablja s široko paleto končnih talnih oblog.

DCM-PRO je popoln grelni sistem za uporabo s ploščicami. Gre za ogrevalni sistem, ki uporablja protilomno membrano, v katero je mogoče namestiti grelni kabel.

underfloor heating cable warmup

Talne konstrukcije

Grelni kabli nudijo nizkoprofilno rešitev talnega ogrevanja, ki ne bo bistveno dvignila ravni tal.

Sistem DWS je najtanjši grelni kabel na trgu, le 1,8 mm debeline, zaradi česar je “neviden” ogrevalni sistem, ki ga je mogoče vgraditi znotraj sloja izravnalne mase ali lepila za ploščice. Kabel WIS je nekoliko debelejši, premer cca. 6 mm, vendar je nameščen neposredno v betonski tlak, tako da ne vpliva na višino tal, medtem ko ima DCM-PRO sistem višino 5,5 mm. Vsi grelni kabli naj bodo nameščeni skupaj s primernimi izolacijskimi materiali, kot so naše izolacijske plošče, ki povečujejo energetsko učinkovitost sistema.

 

Vrsta prostora

Grelne kable priporočamo za prostore nepravokotnih oblik in prostore z več fiksnimi elementi, kot so npr. kopalnice. Kable lahko položite na podlago v kakršni koli postavitvi, ki je najbolj primerna za določen prostor, z polaganjem po vogalih in okoli fiksnih predmetov, kot so kopalne kadi in tuš kabine.

V novogradnjah je idealna rešitev za ogrevanje WIS grelni kabel, ki nudi toplotno vztrajnost. Če pa talno ogrevanje namestite v večje prostore pravokotnih oblik z odprtimi prostori, lahko naše grelne mreže ponudijo lažjo rešitev.

Vrste prostorov >

Namestitev

Grelni kabli omogočajo hitro namestitev in jih je mogoče namestiti brez potrebe po specialnih orodjih.

Grelni kabel WIS mora biti položen znotraj 50 mm debelega betonskega tlaka. Kabel je potrebno pritrditi na podlago s kovinskimi pritrdilnimi trakovi, ki kabel držijo na mestu, preden ga preplastimo s cementnim estrihom.

heating cable installation

Če želite namestiti grelni kabel DWS, preprosto premažite z emulzijo podlago in označite postavitev grelnega kabla, preden ga položite. Vedno se prepričajte, da je med poteki grelnega kabla najmanj 50mm. Kabel je mogoče prekriti s tanko plastjo izravnalne mase ali lepila za ploščice, preden namestite končno talno oblogo.

Zaradi samolepilnega sloja se lahko DCM-PRO membrana pritrdi na podlago hitro in enostavno. Membrana je profilirana in daje oporo za namestitev grelnemu kablu DCM-PRO, katerega enostavno potisnete v utore membrane kar s svojimi rokami, pri čemer mora biti kabel narazen najmanj 60 mm. Ko končate namestitev, preprosto preplastite z izravnalno maso ali lepilom za ploščice.

heating cable installation