HomeTalno ogrevanjeGrelne mreže

Grelne mreže

Idealne za obnove, grelne mreže nudijo toploto po celotnem prostoru, kar daje popolnoma nov pomen ogrevanju in udobju.

Zahtevajte ponudbo ❯

Izpolnite obrazec in prejeli boste brezplačno neobvezujočo ponudbo.

Poiščite distributerja ❯

Iščete distributerja ali monterja? Pišite nam in priporočili vam bomo najbližjo trgovino ali razpoložljivega monterja za vaš projekt.

Električne grelne mreže

Grelne mreže so sestavljene iz trpežnih grelnih kablov, ki so nameščeni na mrežo, kar omogoča hitro in priročno namestitev sistema talnega ogrevanja. V ponudbo grelnih mrež spadata sistema SPM in PVC ter grelna folija WLFH. Sistemi imajo tanke, dvojedrne grelne elemente in nizkoprofilno zasnovo, kar pomeni, da bodo imeli zelo malo oz. skoraj ničen vpliv na končno višino tal.

Sistem SPM grelnih mrež

Lastnosti in prednosti

  • Enostranski priklop za hitrejšo in enostavnejšo namesitev
  • Zelo hitra namestitev. Lahko se vgradi v le nekaj minutah
  • Nizka višina sistema. Minimalen vpliv na dvig višine tal pri vgradnji
  • Velika izbira velikosti. Standardne velikosti grelnih mrež, idealne za običajne prostore pravokotnih oblik.
  • Energijska učinkovitost. Manjša poraba energije kot pri tradicionalnih ogrevalnih sistemih
  • Primerno za vse vrste projektov in različne talne obloge.
Sistem SPM grelnih mrež

Katera grelna preproga je za vaš projekt najprimernejša?

Popolna grelna mreža za talno ogrevanje za vaš projekt je odvisna od več spremenljivk, kot je uporabljena končna talna obloga, velikost prostora in toplotne izgube prostora, v katerem je sistem nameščen.

SPM grelna mreža (ali StickyMat) ima izjemno tanko 1,8 mm debelo grelno žico, ki je predhodno pritrjena na samo-lepilno mrežico, ki jo je mogoče preprosto razgrniti po površini in fiksirati.  

Oglejte si izdelek >

Grelne mreže PVC so idealne za vgradnjo v prostore pravokotnih oblik, kjer se lahko 0,5 m široke grelne mreže namestijo po tleh v vzporednih linijah.  

Oglejte si izdelek >

Sistem grelnih folij WLFH je idealen za namestitev pod mehkimi talnimi oblogami ali plavajočimi talnimi oblogami. Pri nameščanju grelnih folij ni potrebe po estrihu ali samoizravnalnih masah.

Oglejte si izdelek >

StickyMat 3D je električna stenska grelna mreža, ki prinaša razkošno toploto obloženim kopalniškim stenam. Zaradi močne samolepilne podloge nudi hiter čas namestitve in je na voljo z nominalno močjo 200 W/m², kar zagotavlja najhitrejši čas segrevanja.

Oglejte si izdelek >

Vrsta talne obloge

Paleta različnih grelnih mrež Warmup naredi ogrevanje doma intuitivno in enostavno, ne glede na vrsto tal.

Grelne mreže SPM in PVC se lahko uporabljajo s široko paleto talnih oblog, vključno z parketom, vinilom, ploščicami ali tekstilom. Pri prodajalcih talnih oblog vedno predhodno preverite, ali je izbrana talna obloga združljiva s talnim ogrevanjem.

Grelna folija WLFH je posebej zasnovana za vgradnjo pod plavajočimi talnimi oblogami, kot sta laminat in parket. Če uporabljate grelno folijo z mehkejšo talno oblogo, kot je npr. tekstil, morate med grelno folijo in talno oblogo namestiti še dvojno zaključno podlogo. Ta deluje kot trdna stabilna podlaga, na katero namestimo mehkejšo talno oblogo in ščiti grelni sistem pred prekomerno nosilno težo.

Električni sistem talnega ogrevanja z samolepilno mrežico

Moč in velikosti

Grelne mreže so na voljo v različnih priročnih velikostih. Širina grelnih mrež je 500mm, naročite pa jih lahko v velikostih od 1 m² do 15 m² (grelna folija WLFH je na voljo v velikostih do 12 m²).

Grelne mreže se lahko uporabljajo kot primarni ali sekundarni vir ogrevanja. Grelne mreže so na voljo tudi v dveh različnih variantah izhodne moči; 150 W/m² in 200 W/m² – uporaba močnejših grelnih mrež skrajša čas segrevanja v prostorih z velikimi toplotnimi izgubami.

Priporočljivo je, da uporabite toplotno izolacijo z električnim talnim ogrevanjem ter opravite izračun toplotnih izgub, da lahko določite natančne zahteve za ogrevanje za posamezen projekt.

Sestava tal in tip prostora

Električne grelne mreže za talno ogrevanje nudijo rešitev ogrevanja, ki ne bo vplivala na dvig končne višine tal. 

Odlikuje jih ultra tanka grelna žica in globina sistema le od 2 do 4 mm. Ogrevalne preproge SPM in PVC lahko namestite v sloj lepila za ploščice ali izravnalne mase, zaradi česar je talni grelec resnično “neviden”, medtem ko je treba folijski grelec namestiti z našo izolirano podlago in ponekod tudi z dvojnim sistemom prekrivanja, s čimer zagotavlja nekoliko debelejši nadstropje tal.

Grelne mreže so idealne za prostore običajnih pravokotnih oblik. Če nameščate talno ogrevanje v prostore bolj nepravilnih oblik, je morda bolj primeren eden od naših grelnih kablov.

Vrste prostorov >

Namestitev

Električne grelne mreže omogočajo hiter čas vgradnje, tako da lahko čimprej in brez težav uživate v prednostih talnega ogrevanja.

Grelna folija ponuja suhomontažno namestitev, brez lepila ali izravnalne mase. Mogoče jo je preprosto razviti v vzporednih linijah na ustrezno izolirano podlago, preden je prekrita s končno talno oblogo.

Grelna mreža SPM ima samolepilni sloj, občutljiv na pritisk, kateri močno zalepi grelno mrežo na podlago. Nato grelno mrežo običajno preplastimo s tankim slojem lepila za ploščice ali izravnalne mase pred namestitvijo končne talne obloge.

Namestitev