HomeTalno ogrevanjeVrsta talne oblogePloščice in kamen

Keramične ploščice in kamen

Tla iz ploščic in kamna so idealna za uporabo s sistemom talnega ogrevanja, saj se hitro segrejejo in dobro zadržijo toploto, zaradi česar je sistem učinkovit za delovanje.

Električno talno ogrevanje pod ploščicami in kamnom

Te trdne talne obloge so primerne za uporabo tako z električnimi kot vodnimi sistemi talnega ogrevanja. Vsekakor pa so v kopalnicah najbolj priljubljene električne grelne mreže pod ploščicami. Warmup grelne mreže SPM in sistem DCM-PRO sta odlična izbira za kopalnice pravokotne oblike, DWS grelni kabel pa je primeren za kopalnice nepravokotnih oblik in s številnimi elementi na tleh. Izbira pravega sistema je na splošno odvisna od velikosti in oblike površine ogrevanja, vrste talne obloge in narave vašega projekta; prenova ali novogradnja.

Sistem SPM grelnih mrež je idealen za inštalacije znotraj pravokotno oblikovanih prostorov, kjer se 0,5 m široke grelne mreže lahko hitro razgrnejo po površini v vzporednih poteh.

DCM-PRO je nov inovativni električni sistem talnega ogrevanja Warmup, ki dokazano ščiti tla pred pokanjem.

Grelni kabel DWS je zasnovan tako, da ustreza prostorom nepravilnih oblik in z veliko fiksnimi ovirami, katerim se je potrebno izogniti. 

WIS grelni kabel je še posebej idealen za vgradnje v betonske talne konstrukcije v novogradnjah, pri katerih višina tal ne bo težava.

Ploščice in kamen

Ploščice in kamen sta najbolj funkcionalni in učinkoviti vrsti tal, ki se uporabljajo pri talnem ogrevanju.

Visoka toplotna prevodnost

Ploščice in kamen imajo visoko toplotno prevodnost, kar pomeni, da toploto iz grelnega kabla učinkovito prenašajo na talno površino. Material tudi dobro zadržuje toploto, zaradi česar je sistem učinkovit, saj se bo hitro segrel in nato vzdrževal temperaturo z manjšo porabo energije.

Idealno za kopalnice in kuhinje

Talno ogrevanje pod ploščicami ali kamnom je še posebej zaželeno v kopalnicah, kuhinjah in na območjih, kjer so velike toplotne izgube. Zaradi odličnih toplotnih lastnosti ki jih imajo, vaša tla hitro in energetsko učinkovito spremenijo v ogrevana tla. Lahko se segrejejo na temperature nad 29°C, kar vam omogoča optimalen nadzor in udobje vašega bivalnega prostora.

Talno ogrevanje odstrani hlad iz ploščic in nadzor ogrevanja s termostatom pomeni, da je v vašem domu toplo kadar želite, ogrevanje pa izklopljeno, ko vas ni doma.

Ploščice iz materialov, kot so pluta ali guma, običajno niso primerne za talno ogrevanje.

Under Tile Heating
under tile heating

Kako namestiti talno ogrevanje pod ploščice

Električno talno gretje lahko namestite sami ali pa to za vas stori kvalificiran monter. Vsa električarska dela, vključno s priključitvijo termostata, pa lahko opravi samo kvalificiran električar.

Lepilo za ploščice

Pri vgradnji sistema električnega talnega ogrevanja s ploščicami ali kamnom je potrebno uporabiti fleksibilno lepilo, primerno za talno ogrevanje, kar bo omogočilo normalno ogrevanje. 

Tekoči stroški

Ogrevane talne ploščice so vredne stroškov in truda za namestitev sistema. Sistem se bo povrnil z nižjimi tekočimi stroški in energetsko učinkovitostjo.