Življenjski slog z DCM-PRO sistemom nizke moči

Sistem nizke moči DCM-PRO je najnovejši razvoj podjetja Warmup na področju energetsko učinkovitega električnega talnega ogrevanja. V tem strokovnem vodniku vam bomo predstavili številne prednosti tega inovativnega sistema in vam tako pomagali pri odločitvi, ali je to prava rešitev za električno talno ogrevanje Razpravljali bomo o:

  • Razlika med Warmup standardnim sistemom in sistemom z nizko močjo DCM-PRO  
  • Kako je sistem DCM-PRO z nizko močjo idealen za domove z nizkimi toplotnimi izgubami
  • Prednosti uporabe tega sistema s sončno energijo
  • Katere talne obloge je mogoče uporabiti
  • Koliko prihrankov lahko dosežete z DCM-PRO

Kakšna je razlika med standardno in nizko močjo DCM-PRO?

Standardna moč DCM-PRO lahko zagotovi prilagodljivo toplotno moč od 112,5 do 225 W/m², in je odlična izbira za projekte, ki uporabljajo tipično amperažo, če pa ima hiša omejeno amperažo, je morda rešitev sistem z nižjo močjo. Kabel DCM-PRO z nizko močjo je bil posebej zasnovan za tovrstne lastnosti. Z nižjo toplotno močjo med 41,3 do 82,5 W/m², je ta sistem električnega talnega ogrevanja idealen za uporabo v stavbah z nizko električno obremenitvijo in nizkimi toplotnimi izgubami.

Za kakšen dom je namenjen sistem DCM-PRO z nizko močjo?

Domovi z zmanjšano amperažo iz omrežja omejujejo število električnih naprav, ki se lahko uporabljajo hkrati, zato bi uporaba sistema električnega talnega ogrevanja s standardno močjo pustila malo energije za druge električne storitve pri ogrevanju doma. Namestitev sistema z nizko močjo, kot je DCM-PRO z nizko močjo s povprečno močjo 55 W/m² zmanjša porabo energije iz omrežja, kar omogoča uporabo drugih naprav v domu, medtem ko sistem talnega ogrevanja deluje.

Zaradi manjše količine porabljene električne energije je pomembno tudi opozoriti, da je treba sistem DCM-PRO z nizko porabo električne energije namestiti v dobro izolirane hiše, kjer bodo toplotne izgube manjše ali enake približno 40 W/m²Pomemben ukrep je tudi namestitev kakovostne talne izolacije skupaj z ogrevalnim sistemom, saj bo povečala učinkovitost sistema, izboljšala čas segrevanja in zmanjšala raven toplotnih izgub skozi podlago.

Ali je mogoče sistem DCM-PRO z nizko močjo uporabljati s sončno energijo? 

Ja, lahko. Zaradi ultra nizkih potreb po energiji sistema z nizko močjo DCM-PRO je ta sistem popoln za namestitev s sončnimi kolektorji in baterijami, ki po zasnovi proizvajajo manjše obremenitve. Sončna elektrika postaja vse bolj priljubljen vir energije tudi za novozgrajene domove in projekte prenove – ponuja čisto, na obnovljivi energiji temelječo alternativo virom z visokimi emisijami ogljika, kot so plinski kotli in elektrarne na premog. Namestitev nizkonapetostnega DCM-PRO s fotonapetostnimi ploščami in baterijami za shranjevanje odvečne energije omogoča, da se kateri koli dom ogreva z brezogljično, lastno proizvedeno elektriko, kar ustvarja bolj trajnosten prostor z dramatično znižanimi obratovalnimi stroški.

Stroški namestitve sistema DCM-PRO s solarnimi sistemi se razlikujejo glede na lokacijo in obseg projekta. Če želite namestiti celoten sistem električnega talnega ogrevanja na sončno energijo, bodite pozorni na vladne pobude, ki lahko pomagajo financirati del stroškov namestitve. Pridobite ponudbo za talno ogrevanje Warmup z uporabo našega spletnega obrazca. Enostavno vnesite nekaj podrobnosti o projektu in sporočili vam bomo, koliko bo stal nakup izbranega sistema električnega talnega ogrevanja.

Sončni kolektorji

Katero vrsto talnih oblog je najbolje uporabiti s sistemom DCM-PRO? 

Tako kot sistem s standardno močjo se lahko tudi sistem DCM-PRO z nizko močjo uporablja z vsemi talnimi oblogami vendar je še posebej primeren za talne obloge s ploščicami zaradi tehnologije ločevanja, ki lahko pomaga zaščititi tla pred razpokami zaradi bočnega premikanja podlage. Zaradi manjših potreb po moči sistema je DCM-PRO z nizko močjo primeren tudi za povečano odpornost talne obloge do 0,3 m²⋅K/W. Tako boste lahko izbirali med še širšo paleto možnosti za talne obloge.

DCM-PRO omogoča najhitrejšo vgradnjo ogrevanega ločilnega sistema, kar pomeni, da lahko energijsko varčno toploto električnega talnega ogrevanja uživate hitro in brez težav. Membrano DCM-PRO odlikuje samolepilna podlaga, zato jo je mogoče neposredno prilepiti na podlago, ne da bi bilo treba uporabiti še kakšno drugo lepilo. Uporablja tudi edinstveno zasnovo s kašteliranjem, kar pomeni, da je potrebno manj lepila za estrih ali ploščice, zaradi globine le 5,5 mm pa je idealna za vgradnjo v prostore vseh velikosti z omejeno višino stropa. Če sistem DCM-PRO uporabljate s talnimi ploščicami, jih lahko položite neposredno na sistem, če pa boste uporabili druge talne obloge, pa je potrebno sistem predhodno izravnati z samoizravnalno maso.

Kako upravljati sistem DCM-PRO 

Električno talno ogrevanje zahteva termostat, namenjen sistemu, ki zagotavlja consko regulacijo ogrevanja doma in izboljša njegovo energijsko učinkovitost. Odličen krmilnik za uporabo z nizko močjo DCM-PRO je Warmup-ov 6iE WiFi termostat. S prvim pametnim termostatom na svetu, ki uporablja enako tehnologijo zaslona kot novejši pametni telefoni, 6iE ponuja resnično preprosto uporabo – preprosto se pomaknite in povlecite, da nastavite idealen urnik ogrevanja. Uporaba 6iE z aplikacijo MyHeating omogoča tudi samodejno ogrevanje in daljinsko upravljanje, zaradi česar je ogrevalni sistem doma pametnejši in bolj intuitiven.

Koliko energije lahko prihranimo? 

Sevalno talno ogrevanje je energetsko učinkovitejši način ogrevanja in s to povečano zmogljivostjo lahko pričakujemo znatne prihranke. 100-odstotno učinkovito električno talno ogrevanje z DCM-PRO sistemom in conskim nadzorom lahko zmanjšata porabo energije do 35 % v primerjavi s tradicionalnimi radiatorskimi sistemi.

Poleg obstoječih prihrankov pri električnem talnem ogrevanju je pri uporabi tega sistema s sončnimi kolektorji in baterijami mogoče 100% energije v sistem dovajati iz lastne proizvedene energije. Ta napredna tehnologija bo zmanjšala emisije CO2 in zagotovila znatne dolgoročne prihranke pri računih.

Kako kupiti sistem Warmup?

Enostavno izpolnite kratek obrazec za povpraševanje po ponudbi s podrobnostmi o projektu in vam bomo predstavili popoln sistem za vaše zahteve. 

Zahtevajte ponudbo