HomeTalno ogrevanjeVrsta ProstoraKuhinja

Električno talno ogrevanje za kuhinjo

Električno talno ogrevanje je odlična rešitev za kuhinje, kjer je prostor zelo v uporabi.

Zakaj v kuhinji vgraditi električno talno ogrevanje?

Kot srce doma so naše kuhinje po navadi najbolj uporabljene sobe v hiši in morajo biti sposobne poskrbeti za zabavo, kuhanje in sprostitev.

Električno talno ogrevanje je idealno za uporabo v kuhinjah, saj zagotavlja “neviden” pristop k ogrevanju doma, kot nalašč za prostore z malo ali nič stenskega prostora za radiatorje.

Ogrevalni električni sistemi talnega ogrevanja, ne glede na to, ali se uporabljajo kot primarni ali sekundarni viri toplote, nudijo neprekosljivo udobje na stroškovno učinkovit način.

underfloor heating system in the kitchen
underfloor heating system in the kitchen

Kateri sistem izbrati?

Kuhinje so idealen prostor za ogrevanje z električnim talnim ogrevanjem. Imamo vrsto različnih možnosti, ki so primerne za različne talne obloge in cenovne range.

Sistem SPM grelnih mrež je idealen za inštalacije znotraj pravokotno oblikovanih prostorov, kjer se 0,5 m široke grelne mreže lahko hitro razgrnejo po površini v vzporednih poteh.

DCM-PRO je nov inovativni električni sistem talnega ogrevanja Warmup, ki dokazano ščiti tla pred pokanjem.

Grelni kabel DWS je zasnovan tako, da ustreza prostorom nepravilnih oblik in z veliko fiksnimi ovirami, katerim se je potrebno izogniti. 

WIS grelni kabel je še posebej idealen za vgradnje v betonske talne konstrukcije v novogradnjah, pri katerih višina tal ne bo težava.

Najboljše talne obloge za kuhinjo

Električno talno ogrevanje je mogoče vgraditi pod skoraj vse vrste talnih oblog. Nekatere talne obloge imajo najvišje temperaturne omejitve, katere vplivajo na toplotno moč.

  • Parket, vinil, laminat in tekstil so omejeni na 27°C
  • Keramične ploščice ali kamen lahko delujejo pri višji temperaturi (npr. 30°C), kar ima za posledico večjo toplotno moč.
electric underfloor heating system in the kitchen

Pomembno je omeniti, da bo predebela talna obloga ovirala učinkovito delovanje sistema, zaradi česar bodo talna temperatura in največja toplotna moč prenizki, da bi zagotovili topel prostor.

electric underfloor heating system in the kitchen

Stroški električnega talnega ogrevanja za kuhinjo

Sistemi Warmup imajo konkurenčne cene in zaradi večje energetske učinkovitosti električnega talnega ogrevanja v primerjavi s tipičnimi sistemi centralnega ogrevanja se pričakujejo precej nižji tekoči stroški. Za ponudbo se obrnite na Warmup.

kitchen underfloor heating layout

Prednosti ogrevanih tal v kuhinji

Oblikujte svobodno v kuhinji

Pri prenovah je električno talno ogrevanje idealen dodatek k vsakemu projektu, saj ne bo dvignilo višine tal in bo v prihodnjih letih postreglo z toplimi kuhinjskimi tlemi.

Sistem ponuja svobodo oblikovanja tako, da sprosti več prostora, saj niso potrebni zajetni radiatorji. Električno talno ogrevanje ne zavzame prostora na steni, kar omogoča popolno uživanje v kuhinji.

kitchen without radiators

Udobje in energetska učinkovitost

V novih domovih so kuhinje pogosto zasnovane kot del širšega bivalnega prostora za boljše bivanje družine in prijateljev kot dodatno območje za zabavo. Lastniki domov starejših nepremičnin te prostore pogosto spremenijo in povečajo, da ustrezajo njihovemu sodobnemu življenjskemu slogu in dodajo dodatno vrednost za nadaljnjo prodajo.

Električno talno ogrevanje je priljubljena izbira med lastniki stanovanj, ki si želijo povečati udobje in izboljšati energetsko učinkovitost svojih kuhinj. Električno talno ogrevanje razširi toploto na celotno talno površino in s pomočjo sevalne toplote prostor nežno ogreje na želeno udobno temperaturo.