Vgradnja visokokakovostne talne izolacije skupaj z električnim talnim ogrevanjem pomaga povečati učinkovitost sistema in omogoča še večje prihranke pri tekočih stroških. V tem priročniku bomo odgovorili na vprašanja o talni izolaciji, vključno z:

  • Kako deluje talna izolacija
  • Glavne prednosti talne izolacije
  • Najboljša rešitev za izolacijo doma
  • Kje drugje v domu je treba namestiti izolacijo
  • Kako kupiti Warmup izolacijo

Kaj je talna izolacija?

Naša ponudba električnih sistemov talnega ogrevanja je energetsko učinkovitejša od tradicionalnih ogrevalnih sistemov in je enostavna za namestitev, bolj diskretna ter idealna tako za novogradnje kot za projekte prenove. Za najbolj učinkovito delovanje sistemov talnega ogrevanja je treba uporabiti plast talne izolacije, ki pomaga skrajšati čas segrevanja, enakomerneje porazdeliti sevalno toploto po prostoru in zmanjšati toplotne izgube – preprečuje, da bi toplota, ki jo proizvaja sistem, ušla iz prostora. Za naše sisteme električnega talnega ogrevanja ponujamo širok izbor izolacijskih materialov.

Prednosti talne izolacije

1. Nižji obratovalni stroški

Najboljša izolacija tal zagotavlja, da vsa toplota, ki jo proizvede sistem talnega ogrevanja, ostane v prostoru in ne uhaja v spodnje prostore ali v temelje. To pomeni, da je izguba energije minimalna, zato je poraba manjša. Večja odzivnost sistema talnega ogrevanja ob uporabi izolacije prav tako pomaga zmanjšati porabo energije in prinaša nižje obratovalne stroške.

2. Zanesljivejše, doslednejše in hitrejše ogrevanje

Ogrevalni sistem deluje tako, da površino tal hitro segreje na želeno temperaturo, nato pa se izklopi in vklopi le toliko, kolikor je potrebno za vzdrževanje te temperature. Izolacija tal pripomore k enakomerni porazdelitvi toplote, kar preprečuje nastanek hladnih in vročih točk.

3. Zmanjšanje hrupa

Električni sistemi talnega ogrevanja so že zdaj tihi, vendar lahko talna izolacija dejansko pomaga zmanjšati raven hrupa, ki ga povzroča gibanje v stanovanju, saj absorbira te zvoke in jih zadrži v vlaknih izolacije.

Najboljša izolacija tal

Pri namestitvi sistema električnega talnega ogrevanja je naša izolacijska plošča za talno ogrevanje Ultralight idealna rešitev. Zasnovana je za izolacijo, širjenje toplote in razvezavo ter je izdelana z večplastno zasnovo, ki vključuje aluminij, netkan flis in izolacijo PEF. Zgornja in spodnja plast flisa zagotavljata razvezovalno plast, ki pomaga zaščititi pred razpokami ploščic in fug zaradi premikov podlage. Plast aluminija odbija toploto navzgor in jo enakomerno širi po tleh – Ultralight zagotavlja 50% bolj enakomerno ogrevanje in 30% hitrejše segrevanje kot standardne izolacijske plošče. Zaradi večje energijske varčnosti lahko prihranke dosežemo na srednji in dolgi rok. Vse te prednosti vsebuje le 6 mm debela plošča, kar dodaja zelo malo dodatne višine končnim podom, hkrati pa močno zmanjša toplotne izgube navzdol.

Kako namestiti izolacijsko ploščo Ultralight™

Izolacijske plošče Ultralight so zelo enostavne za vgradnjo. So lahke in hkrati večje od običajnih izolacijskih plošč, zato jih je mogoče hitreje vgraditi. Za razliko od cementnih izolacijskih plošč jih je mogoče rezati v krivinah ali zapletenih oblikah s kuhinjskim nožem.

Za namestitev sledite tem 4 preprostim korakom:

  • Očistite in posušite ravno površino
  • Površino premažite s temeljnim premazom, ki ne vsebuje topil
  • Z nazobčasto gladilko nanesite fleksibilno lepilo na osnovi cementa
  • Plošče položite na sveže lepilo z zamaknjenimi spoji.

Kje bi še morali namestiti izolacijo?

Kakovostna izolacija tal je sestavni del rešitve za sevalno ogrevanje, vendar je treba tudi preostali del hiše ustrezno zaščititi pred vdorom hladnega zraka, da toplota ostane in ne uhaja ven.

Stene

Vgradnja kakovostnih izolacijskih materialov na stene je odličen način za povečanje energetske učinkovitosti doma in pomaga zmanjšati stroške ogrevanja.

Okna

Večina oken na današnjem trgu je energetsko učinkovitih, vendar lahko njihovo učinkovitost povečamo tako, da zagotovimo dobro izolacijo tudi okoli okna. To najlažje dosežemo z neraztezno PU peno, ki je na voljo v večini tehničnih trgovin. Ta zapolni prostornino hitreje in bolj polno kot izolacija iz steklenih vlaken ter zagotavlja pravilno zatesnitev okna.

Vrata

Tako kot okna je tudi vrata najbolje izolirati s peno, ki se ne razteza in jo je mogoče zlahka razpršiti v odprtino, da se dobro zatesni. V nekaterih primerih je odprtina lahko pretesna, da bi vanjo lahko vstavili razpršilno šobo, zato je v teh primerih najbolje uporabiti izolacijo iz steklenih vlaken in jo v odprtino vtisniti z lopatico.

Stropi

Največ pozornosti si zaslužita strop in podstrešje. Ker se toplota dviga, je tam največ možnosti za izgubo energije.

Kako začeti s projektom talnega ogrevanja

Sistemi talnega ogrevanja in izolacija Warmup so na voljo za uporabo v vseh vrstah prostorov in z vsemi talnimi oblogami. Če želite izvedeti, koliko bo stal celoten izoliran sistem, uporabite naš obrazec za povpraševanje in takoj vam bomo odgovorili s podrobno ponudbo.

Kako kupiti sistem Warmup?

Enostavno izpolnite kratek obrazec za povpraševanje po ponudbi s podrobnostmi o projektu in vam bomo predstavili popoln sistem za vaše zahteve. 

Zahtevajte ponudbo