Vhod v garažo brez snega

V mrzlih podnebjih predobro poznamo, kako težko je ohraniti očiščeno pot do doma ali podjetja med zimskim snežnim viharjem. Čeprav je težko, je ohranjanje čiste poti zelo pomembno in če tega ne storite, lahko pride do nesrečnih okoliščin. V tem članku razpravljamo o vseh različnih načinih odstranjevanja snega in ledu z dovoza ali pešpoti ter o prednostih in slabostih vsakega od njih.

Tradicionalne metode

Zaradi številnih možnosti odstranjevanja snega je včasih težko vedeti, katera metoda je najboljša – še posebej, ker vrsta padavin in količina močno vplivata na odločitev.

Ženska odmetava sneg pred hišo

Odmetavanje z lopato

Morda je najbolj klasičen način odstranjevanja snega lopata. Če nas nekaj samodejno spominja na bolečine v hrbtu, to ne more biti najboljši način. Kljub temu je lopata zaradi nizkih stroškov in majhnega vpliva na okolje še vedno priljubljena.

Za čiščenje snega z lopato je treba imeti čas in fizične sposobnosti. Med večjim snežnim metežem bo morda treba z lopato večkrat odmetati, da se ohrani odprt vhod v hišo ali podjetje.

Sol

V kategoriji poceni metod odstranjevanja snega je po lopati še uporaba soli. Sol odlično topi minimalno količino ledu ali snega, vendar ni idealna za večje količine. Pogosta uporaba soli je priljubljena, vendar ima tudi svoje slabosti.

Običajno se lastniki hišnih ljubljenčkov izogibajo uporabi soli zaradi negativnega vpliva, ki ga ima lahko na njihove kosmate prijatelje, če ga zaužijejo. Celo izdelki z oznako “prijazno hišnim ljubljenčkom” lahko vsebujejo škodljive kemikalije.

Niso le hišni ljubljenčki tisti, ki trpijo zaradi uporabe soli za taljenje snega. Uporaba soli obremenjuje tudi okolje. Ko je sol enkrat vnesena, je ni več mogoče zbrati nazaj iz zemlje ali vodnih poti. Vpliv tega dodatka na naše okolje so preučevali in ugotovitve kažejo, da zaradi tega trpijo ekosistemi in zdravje ljudi.

Kopičenje snega

Pihanje snega

Lastnikom domov, ki so naveličani odstranjevanja snega, vendar še niso pripravljeni prenesti odgovornosti na nekoga drugega, ponujajo snežne freze drugačen pristop. Čeprav se je še vedno treba ogrniti in iti ven, pa snežne freze bistveno zmanjšajo potrebo po fizičnih sposobnostih pri odstranjevanju snega.

Sliši se odlično, kajne? Prihaja slaba novica. Bodite pripravljeni porabiti nekaj denarja! Snežne freze so drage in pogosto zahtevajo vzdrževanje. Poleg tega porabijo gorivo ali elektriko, kar prav tako prispeva k skupnemu računu.

Ena stvar so dodatni stroški, druga stvar, ki jo je treba upoštevati, pa je skladiščenje. Skladiščenje snežne freze ni le naloga, ki vključuje praznjenje preostalega goriva, ampak je lahko tudi obsežen predmet. Medtem ko imajo nekateri morda idealno skladišče za takšen predmet, se lahko mnogi znajdejo v težavah pri skladiščenju tako velikega kosa opreme.

Dovozna pot brez snega

Sistemi za taljenje snega in odstranjevanje ledu

Lastnikom hiš in podjetij, ki iščejo najzanesljivejši način, kako ohraniti svojo nepremičnino brez ledu in snega, priporočamo namestitev sistema za taljenje snega. Kar se morda zdi zastrašujoč projekt, je z novimi možnostmi, ki so na voljo na trgu, preprosto. Sistemi za taljenje snega povečujejo vrednost nepremičnine in zagotavljajo mir z možnostmi samodejnega aktiviranja .

Sistem za taljenje snega sestavljajo električni kabli, vgrajeni v sam material vozišča. Namestitev zunanjega električnega sistema strankam običajno prihrani denar v primerjavi z najemom storitev odstranjevanja snega ali pluženja. Sistem za taljenje snega je zasnovan tako, da se vključi ob prvih znakih padavin pod lediščem, da je površina vedno brez snega in ledu. Delovanje na ta način zagotavlja varnost in najučinkovitejšo uporabo sistema, saj površino nad lediščem segreje le po potrebi.

Grelni kabli se lahko namestijo na zemeljsko površino ali obstoječ dovoz/hodišče, asfalt, beton ali pod tlakovce. Kabli tudi ne potrebujejo vzdrževanja. Ko je sistem enkrat nameščen, ga lahko tako rekoč pozabimo. Ta ugodnost dobro služi lastnikom podjetij in hiš.

Električni sistemi za taljenje snega so edina možnost za odstranjevanje snega z dovozov in pešpoti brez kemikalij.

Nameščeni kabli za taljenje snega

Zaključek

Čeprav je odstranjevanje snega včasih težko in neprijetno, je zaradi številnih metod, ki so danes na voljo, težko trditi, da je nemogoče. Ni pomembno, ali gre za dom ali podjetje, odstranjevanje snega je pomembno zaradi varnosti, vedno pa je treba ohraniti odprt vhod/izhod. Pri življenju v hladnem podnebju je pomembno načrtovati odstranjevanje snega glede na potrebe in zmožnosti. Oglejte si našo ponudbo izdelkov za taljenje snega in zahtevajte ponudbo, ko boste pripravljeni.

Kako kupiti sistem Warmup?

Enostavno izpolnite kratek obrazec za povpraševanje po ponudbi s podrobnostmi o projektu in vam bomo predstavili popoln sistem za vaše zahteve. 

Zahtevajte ponudbo