Kako pozimi ohraniti površine brez zmrzali

Mnogi lastniki stanovanj vložijo veliko truda v oblikovanje udobne in vabljive terase ali tlakovanega vrtnega območja, a se potem, ko se temperatura v hladnejših mesecih spusti pod ledišče, izkaže, da je neuporabno. Ali ne bi bilo čudovito, če ne bi vsako zimo izgubili dostopa do tega dela doma? Ali ne bi bilo idealno, če bi obstajal način, da bi bila terasa ali vrt vse leto prijazna ljudem? V tem članku bomo pokazali, kako naša zbirka rešitev za taljenje snega in zaščito pred mrazom ne bo dovolila, da nam mraz to zimo vzame najljubši prostor za posedanje in sprostitev. Spoznali bomo: 

  • Pogoste težave s tradicionalno opremo za ogrevanje na prostem  
  • Prednosti uporabe kablov za taljenje snega Warmup 
  • Kje se lahko uporabljajo kabli za taljenje snega
  • Drugi izdelki za zaščito zunanjih površin pred snegom in zmrzaljo 

Težave s standardnimi rešitvami zunanjega ogrevanja 

Ogrevalne svetilke in luči

Najboljši način za boj proti nizkim temperaturam na prostem je dodajanje malo toplote. Preprosto povedano, ogenj in led se ne mešata, zato, če želimo, da na naši terasi ali vrtu ne bo žleda in snega, bi morda želeli dekorju dodati nekaj topline. Namestitev grelnih svetilk in luči zagotavlja ogromno toplote in jih je relativno enostavno shraniti v toplejših mesecih. Vendar pa lahko preprečijo zmrzal in sneg le na določenih območjih, ko so v uporabi, in nikoli ne smejo delovati stalno.

Prenosna kurišča in kamini 

Prenosna kurišča ali kamini po meri so še ena ideja, ki pomaga ohranjati teraso ali dovoz brez snega in ledu. Nekaj stvari je tako zabavnih in sproščujočih, kot je stiskanje okoli ognjišča v mrzli noči, kamini pa izboljšajo vašo zunanjo estetiko, saj ustvarijo zabavno, toplo in vabljivo vzdušje. Glavna morebitna pomanjkljivost teh rešitev je, da bodo preprečile nabiranje ledu samo v hladnih nočeh, če so v uporabi, zmrzal ali sneg pa se bosta hitro usedla, ko bo ogenj pogašen.

Taljenje snega na terasah, balkonih in poteh

Kabli za taljenje snega za površine brez zmrzali 

Na žalost, ko temperatura pade prenizko, tudi nekateri najbolj vrhunski kamini, kurišča, grelne svetilke in luči ne bodo zadostovali za taljenje ledu in snega z zunanjih površin. Pomembno si je tudi zapomniti, da stoječi led in odvečni sneg nista le neprijetna, temveč sta tudi potencialna nevarnost, ki lahko povzroči resno škodo ljudem, vozilom in opremi.

Če iščete najboljši način za ohranjanje zunanje površine brez ledu in snega, je Warmup pravo mesto za iskanje. Warmupovo inovativno tehnologijo sevalne toplote je mogoče uporabiti tudi za pomoč pri taljenju snega in preprečevanju nastajanja ledu na zunanjih območjih.

Zunanji grelni kabel je električni grelni kabel, ki pomaga ohranjati zunanje površine brez snega in ledu v zimskih mesecih. Ta sistem je na voljo za uporabo v betonu in asfaltu ter se namesti neposredno na površino in nato prekrije s končnim površinskim materialom, bodisi betonom, tlakovci ali asfaltom. Ta tehnologija prinaša sevalno toploto po celotni površini površine in ne le na majhnem, lokaliziranem območju. Sistemi za taljenje snega se nadzorujejo z regulatorjem enostavnim za uporabo in zagotavljajo površino brez zmrzali, ko je to potrebno, tudi če niste doma. 

Kje se lahko uporabljajo kabli za taljenje snega

Kje se lahko uporabljajo kabli za taljenje snega 

Kabel za taljenje snega je zanesljiv in dosleden vir ogrevanja, ki bo zaščitil zunanje tlakovane površine. Sistem je bil zasnovan za stanovanjske in manjše poslovne namene. Uporablja se lahko na različne načine, vključno z: 

  • Taljenje snega na terasah, balkonih in poteh
  • Ohranjanje dovoznih poti brez zmrzali za varno vožnjo
  • Zagotavljanje, da so poti in pločniki vedno varni
  • Odmrzovanje tlakovanega vrta
  • Preprečevanje nastanka ledu na stopnicah in klančinah  
Preprečevanje nastanka ledu na stopnicah in klančinah

Kako sistem deluje? 

Sistem za taljenje snega deluje tako, da se grelni kabli vgradijo v zunanje površine in tako talijo sneg in led. Kabli so nameščeni v kombinaciji s krmilniki in senzorji, kar zagotavlja avtomatiziran sistem za brezskrbnost. Senzorji bodo merili temperaturo zraka in raven vlage na pločniku ter krmilniku dajali potrebne informacije za aktiviranje sistema, dokler snega ali ledu ni več. Krmilnike je mogoče namestiti v zaprtih prostorih za enostaven dostop in imajo vmesnik, ki je enostaven za uporabo.

Kako kupiti sistem za taljenje snega Warmup? 

Warmup ima desetletja izkušenj in je vodilni ponudnik sistemov grelnih kablov po vsem svetu. Zagotovite si brezplačno takojšnjo ponudbo še danes, da odkrijete najboljšo rešitev sevalnega ogrevanja za taljenje snega na zunanjih površinah, in stopite v stik z nami za kakršna koli vprašanja.

Kako kupiti sistem Warmup?

Enostavno izpolnite kratek obrazec za povpraševanje po ponudbi s podrobnostmi o projektu in vam bomo predstavili popoln sistem za vaše zahteve. 

Zahtevajte ponudbo