Oddajanje počitniškega stanovanja ali proste spalnice turistom, ki obiščejo okolico, je priljubljen način pridobivanja dodatnega dohodka in obstajajo številne platforme, ki lahko pomagajo predstaviti dopustnike lastnikom stanovanj. Ena od ključnih stvari, ki jih je treba upoštevati pri ustvarjanju prijetnega okolja za goste, je izbira popolne rešitve za ogrevanje, ki zagotavlja udobno in okolju prijazno bivanje. V tem vodniku bomo preučili, kako so električni sistemi talnega ogrevanja odlična ideja za počitniške hiše, in odkrili bomo:

  • Številne prednosti sistema talnega ogrevanja za počitniški najem
  • Kako enostavno je namestiti sistem talnega ogrevanja
  • Kako lahko energetska učinkovitost električnega talnega ogrevanja pripomore k zmanjšanju tekočih stroškov 
  • Preprost način upravljanja električnega talnega ogrevanja
  • Kako električno talno ogrevanje ne zahteva vzdrževanja

Zakaj je električno talno ogrevanje popolno za počitniški najem?

Sistemi talnega ogrevanja so okolju prijazna oblika ogrevanja, ki z uporabo tehnologije sevalne toplote ogreva dom od tal navzgor ter neposredno segreva predmete in ljudi v prostoru, v nasprotju s centralnim ogrevanjem, ki večinoma ogreva le zrak. Ta oblika ogrevanja je bolj trajnosten način ogrevanja doma. Naša ponudba električnih sistemov talnega ogrevanja potrebuje veliko manj energije za doseganje udobnih temperatur kot tradicionalni radiatorji – zato so do 40 % učinkovitejši.

Sistemi električnega talnega ogrevanja so idealni za počitniške domove in kratkoročne počitnice, saj ponujajo vsestransko in poceni rešitev ogrevanja za lastnika in goste. Za razliko od sistemov centralnega ogrevanja, hitri časi ogrevanja teh sistemov pomenijo, da lahko gostje uživajo v natančni toploti ob pravem času za svoje potrebe, brez izgubljene energije. To pomeni, da so sistemi električnega talnega ogrevanja kot nalašč za občasno uporabo – zato ni treba skrbeti za nepotrebno uporabo in nepredvidene stroške, ko je počitniška hiša prazna.

Sistemi so na voljo v dveh oblikah: grelni kabli ali grelne preproge. Obe vrsti grelnih sistemov se lahko uporabljata v novogradnjah počitniških hiš in projektih prenove, saj njuna nizkoprofilna zasnova ne vpliva na višino tal. Izbira najboljšega grelnega sistema za počitniško hišo temelji na nekaj spremenljivkah, in sicer na postavitvi, talni obdelavi in vrsti podlage v prostoru. Za ponudbo  nas kontaktirajte, da odkrijete najboljši sistem talnega gretja za vašo nepremičnino.

Ali je sistem električnega talnega ogrevanja enostaven za namestitev?

Vse sisteme Warmup je mogoče hitro in enostavno namestiti – nekateri sistemi so na voljo za namestitev v manj kot enem dnevu. Lahko jih namestite samo v eno sobo v obstoječem domu ali pa jih namestite po celotnem počitniškem domu..

Sistem za ogrevanje DCM-PRO je sistem električnega talnega ogrevanja, ki nudi hiter čas namestitve za prostore s talnimi oblogami iz ploščic. Monter lahko preprosto ročno namesti kabel DCM-PRO v priloženo membrano in tako zagotovi optimalno postavitev ogrevanja počitniške hiše. 

Grelne mreže SPM so najbolj priljubljena oblika električnega talnega ogrevanja za vgradnjo v nepremičnine s prostori pravilnih oblik in se lahko uporabljajo za vse vrste tal. Vsebujejo 1,8 mm grelno žico, ki je pripravljena za optimalno toplotno moč na preprogah vnaprej določenih velikostih s samolepilno podlago – preprosto položite po prostoru in prilepite na podlago. 

Stroški vgradnje talnega ogrevanja bodo odvisni od potreb projekta, izbranega sistema in plačila monterja.

Katere so najboljše možnosti nadzora ogrevanja?

Termostati zagotavljajo natančen nadzor temperature v sistemih talnega ogrevanja in poskrbijo za popolno ogrevanje prostora. Upravljanje sistema s pametnim termostatom je odličen način za povečanje energetske učinkovitosti tehnologije, saj lahko v primerjavi z osnovnimi termostati prihranite do dodatnih 25 % energije.  

Termostat Element WiFi uporablja preproste gumbe na dotik za natančen nadzor sistema, njegova elegantna, nevsiljiva oblika pa bo ustrezala vsakemu dekorju počitniške hiše. Element deluje skupaj z aplikacijo MyHeating podjetja Warmup in zagotavlja samodejni nadzor toplote, ki zagotavlja sevalno toploto s pravo temperaturo ob pravem času, brez potrebe po nastavljanju urnika. S funkcijo spremljanja porabe energije in možnostjo daljinskega upravljanja zunaj objekta uporaba termostata Element z aplikacijo MyHeating podjetja Warmup pomaga zmanjšati izgubo energije in zagotavlja znatne prihranke pri stroških. 

Ali bo uporaba električnega talnega ogrevanja prinesla prihranek pri stroških za energijo?

Talno ogrevanje ogreje prostor veliko hitreje kot centralno ogrevanje in za to potrebuje manj energije. To lahko privede do znatnih prihrankov pri porabi energije, hkrati pa bistveno zmanjša ogljični odtis nepremičnine.

Za izboljšanje učinkovitosti sistema in še večje prihranke je treba namestiti pametni termostat in priloženo talno izolacijo. Talna izolacija pomaga zmanjšati toplotne izgube, hkrati pa izboljša čas segrevanja talnega ogrevalnega sistema, kar zagotavlja največje prihranke stroškov za vsako nepremičnino. Z uporabo električnega sistema talnega ogrevanja Warmup z izolacijo, pametnim termostatom in priloženo aplikacijo lahko znatno zmanjšate letne račune za energijo v počitniški hiši. 

Kakšno vzdrževanje zahteva sistem? 

Ena največjih skrbi pri upravljanju podjetja za najem počitniškega stanovanja je vzdrževanje nepremičnine. Splošna obraba prostora je pričakovana, vendar bo zagotavljanje čim bolj nemotenega delovanja pripomočkov ponudilo počitek in sproščujočo izkušnjo.

Za razliko od tradicionalnih načinov ogrevanja sistemi električnega talnega ogrevanja ne potrebujejo pogostega servisiranja. Ko so nameščeni zagotavljajo sevalno toploto, ki je enostavna za uporabo, brez stalnega vzdrževanja. Zaradi tega je električno talno ogrevanje pametna in nemoteča naložba za vse lastnike počitniških hiš.

Večina naših ogrevalnih rešitev ima doživljenjsko garancijo, vse pa so opremljene z znanim Warmupovim jamstvom za namestitev SafetyNet, tako da bomo, če gre med postopkom namestitve kaj narobe, poškodovani ogrevalni sistem brezplačno zamenjali z novim.

Kako kupiti sistem Warmup?

Enostavno izpolnite kratek obrazec za povpraševanje po ponudbi s podrobnostmi o projektu in vam bomo predstavili popoln sistem za vaše zahteve.