Električno talno ogrevanje je do 40 % učinkovitejše od tradicionalnih načinov ogrevanja, s to izboljšano zmogljivostjo pa se lahko nadejamo tudi znatnih prihrankov pri stroških energije. V tem priročniku bomo raziskali, kako lahko skrajšanje časa zagona sistema talnega ogrevanja privede do prihrankov. Obravnavali bomo:

  • Kaj pomeni “čas zagona”
  • Kako hitrejše segrevanje talnega ogrevanja vpliva na nižje stroške
  • Prednosti izolacije s talnim ogrevanjem za prihranek pri stroških
  • Kako kupiti popolno rešitev električnega talnega ogrevanja

Kaj pomeni “čas zagona”?

Čas zagona je čas, ki je potreben, da talno ogrevanje doseže želeno temperaturo, lahko ga imenujemo tudi čas segrevanja. Med časom zagona bo sistem talnega ogrevanja deloval s 100-odstotno močjo, dokler ne bo dosegel zahtevane temperature. Ko sistem doseže to ciljno temperaturo, jo bo moral vzdrževati le z vklopom in izklopom, kar pomeni, da porabi veliko manj energije kot med začetnim časom zagona. To pomeni, da hitreje ko se sistem segreje, manj energije porabi in zato bo njegovo delovanje cenejše.

Ciljno temperaturo nastavite z uporabo termostata ali z uporabo MyHeating za pametni telefon. Ti daljinsko vodeni termostati bodo povečali tudi učinkovitost sistema električnega talnega ogrevanja. Več o številnih prednostih električnega talnega ogrevanja si preberite v našem vodniku za nakup električnega talnega ogrevanja.

Kako skrajšati čas zagona ogrevalnega sistema?

Električni sistem talnega ogrevanja je običajno cenejši za vgradnjo, kot si ljudje mislijo, njegova večja energetska učinkovitost pa lahko dolgoročno pomaga zmanjšati porabo energije in prihraniti denar. Strokovnjaki za ogrevanje v podjetju Warmup nenehno testirajo sisteme in razvijajo nove tehnologije, da bi našli najboljše načine za njihovo optimizacijo in zagotovili najprimernejše načine za zmanjšanje tekočih stroškov. Naše obsežne raziskave o vplivu izolacije na porabo energije so pokazale, da je kakovostna izolacija tal ključna za izboljšanje časa zagona in posledično pomaga zmanjšati tekoče stroške.

Namestitev izolacije pri električnem talnem ogrevanju je ključnega pomena za čim večjo učinkovitost sistema. Z izolacijo pri talnem ogrevanju se ne izboljša le čas zagona sistema, temveč se preprečijo tudi toplotne izgube skozi tla, kar zagotavlja, da toplota, ki jo proizvede sistem, ostane v prostoru. Zmanjšanje celotne toplotne izgube v domu bistveno izboljša njegovo energetsko učinkovitost, saj sistem hitreje ogreje prostor in hkrati zmanjša izgube energije.

Katera izolacijska rešitev je najboljša?

Naša ponudba kablov in mrež za električno talno gretje je zasnovana za uporabo z našimi inovativnimi izolacijskimi ploščami. Izolacijska plošča Warmup usmerja toploto tja, kamor je treba, hkrati pa služi kot trdna plošča za večjo stabilnost. Plošča je izdelana iz ekstrudiranega polistirena, na obeh straneh pa je obložena z mrežo iz steklenih vlaken, vdelano v tanko cementno polimerno malto. Plošča je trpežna in odporna na vodo ter prenese impresivno obremenitev 30 ton na kvadratni meter. Na voljo je v različnih debelinah in je primerna za večino aplikacij.

Izolacijska podloga Warmup je tanka, a učinkovita toplotna pregrada, ki zmanjšuje tudi hrup ob stiku in je odporna proti vlagi. Razvita je bila posebej za dopolnitev sistema ogrevanja s folijo pod mehkimi in elastičnimi talnimi oblogami, kot so preproge, vinil in linoleum.

Za koliko se skrajša čas segrevanja?

Na podlagi obsežnih raziskav se je pri uporabi izolacijskih plošč Warmup v kombinaciji s talnim ogrevanjem bistveno skrajšal čas segrevanja. Tla se lahko ob uporabi izolacije segrejejo že v 20 minutah v primerjavi z več kot dvema urama pri neizoliranih tleh. To ne pomeni le izjemnega prihranka pri obratovalnih stroških, temveč tudi bistveno hitrejši čas, ko so tla topla in prijetna.

Pri električnem talnem ogrevanju je najbolje namestiti izolacijo tik pod ogrevalni sistem. Izolacijski material bo preprečil širjenje toplote navzdol in jo namesto tega odražal nazaj navzgor v talno oblogo. To je še posebej pomembno, kadar je podlaga betonska, saj lahko neizolirana podlaga močno upočasni učinke ogrevanja, ki se bodo poznali pri končni obdelavi tal.

V nadaljevanju prikazujemo informativni vodnik o časih zagona (segrevanja) tal za Warmupove rešitve talnega ogrevanja z različno konstrukcijo podlage. Kot je razvidno, kakovostna izolacija znatno izboljša odzivnost električnega talnega ogrevanja.

Talna konstrukcija Čas segrevanja
Izolirani beton (izolacija pod estrihom) 2-5 ur
Neizoliran beton 2-8 ur
Beton z 10mm izolacijsko ploščo Warmup 25 minut
Beton s 50mm izolacijsko ploščo Warmup 20 minut

Kje kupiti sistem električnega talnega ogrevanja Warmup?

Če iščete bolj trajnostno rešitev za ogrevanje, ki lahko zmanjša emisije ogljika in prihrani denar pri računih za energijo, še danes zaprosite za ponudbo. Preprosto vnesite podatke o projektu in izbrali bomo najboljši sistem za potrebe projekta.

Kako kupiti sistem Warmup?

Enostavno izpolnite kratek obrazec za povpraševanje po ponudbi s podrobnostmi o projektu in vam bomo predstavili popoln sistem za vaše zahteve. 

Zahtevajte ponudbo