Talna izolacija

Zakaj izolirati tla?


15 do 20% celotnih toplotnih izgub stavb je skozi tla, s čimer lahko z namestitvijo talne izolacije zmanjšamo stroške energije, da bo dom bolj učinkovit.


V preteklosti tla pogosto niso bila izolirana in sicer zaradi argumenta, da se toplota dviga in da morajo ljudje osredotočiti svojo energijo na preprečevanje toplotnih izgub skozi strope in stene. Kakorkoli, do toplotnih izgub skozi tla še vedno lahko pride, ko je območje pod tlemi ohlajeno in ga ne nadzorujemo z ogrevanjem. Z zanemarjanjem izoliranja tal lahko prispevamo k višjim računom za električno energijo, saj bo ogrevalni sistem moral opravljati težjo delo, da bo lahko držal prostor na želeni temperaturi.

Kako izolacija deluje


Izolacija zmanjša toplotne izgube stavbe, bodisi z uporabo lahkih izolacijskih materialov ali z uporabo odsevnih materialov, ki odbijajo toploto nazaj v stavbo.


Izolacija je zelo pomemben element pri informacijah o toplotnih izgubah stavb, vendar ni edini. Tudi če je stavba zelo dobro izolirana, lahko toplota še vedno uhaja skozi zračne reže, okna, vrzeli v izolaciji in gradbene elemente, kot je pojasnjeno s toplotnimi mostovi spodaj. Energijska učinkovitost stavbe je odvisna od vseh elementov stavbe, ki delajo skupaj.


Warmup ponuja različne vrste talnih izolacij, primernih za uporabo z našimi sistemi električnega talnega ogrevanja. Če nameravate uporabiti drugačno vrsto izolacije, bodite pozorni na glavne toplotne značilnosti izolacije ter da je združljiva s talnim ogrevanjem.

Izolacijske plošče
Način pogleda
Izolacijske plošče

Izolacijske plošče

Uporaba toplotne izolacije z električnim talnim ogrevanjem občutno zmanjša čas ogrevanja in stroške energije

Poglej izdelek

Mehka Izolacijska Podloga

Mehka izolacijska podloga

Mehka izolacijska podloga je tanka izolacijska podloga iz polistirena z učinkovitimi akustičnimi lastnostmi za zmanjšanje kontaktnega hrupa

Poglej izdelek

Dvojna zaključna podloga

Dvojna zaključna podloga

Dvojna zaključna podloga je prosto-plavajoča podloga za uporabo pod preprogo, vinilom in linolejom kot zaključno talno oblogo

Poglej izdelek

Na vrh

Potrebujete pomoč pri iskanju pravega izdelka za vas?

Ponudba

Please wait whilst your submission is being processed. It could take up to a minute...