Talno ogrevanje v primerjavi s klasičnim ogrevanjem


,

5 razlogov ZA talno ogrevanje

Prednosti električnih talnih ogrevanj

Pri izbiri talnega ogrevanje namesto običajnega radiatorskega ogrevanja obstajajo različne prednosti ter z različnimi sistemi obstajajo različne rešitve za male in velike prostore.


Energetska učinkovitost. Sistem zahteva manj energije kot tradicionalni radiatorski sistemi za ogrevanje prostorov. Pri segrevanju prostora z talnim ogrevanjem, pri katerem se toplota dviga iz tal, koristimo nižjo temperaturo, da bi dosegli udobno sobno temperaturo, kar se kaže kot posledica zmanjšanja porabe energije. Sistem ogrevanja nadzorujemo s termostatom, tako da imamo popoln nadzor nad nastavitvami ogrevanja in tako lahko ogrevamo samo prostore, katere želimo in to takrat, ko jih želimo.


Finančni prihranki. Kot že rečeno v prejšnjem odstavku, nižje temperature zmanjšujejo porabo energije. To pomeni neposredno na račun energije, kar nam pomaga, da prihranimo denar. Z uporabo naprednega digitalnega programskega termostata, kot je 3iE, lahko pričakujemo še večje prihranke, saj se termostat samodejno uči na podlagi naših navad glede potrebe po toploti in nam predlaga, da izberemo najbolj energetsko učinkovito možnost ogrevanja za nas.


Neviden. Pri talnem ogrevanju lahko pozabimo na zajetne radiatorje, tako da imamo popolnoma neviden ogrevalni sistem. To pomeni sprostitev bivalnega prostora, tako da lahko po svojem okusu razporedimo stvari, kar je še posebej pomembno pri malih prostorih, kot so npr. kopalnice.


Ni potrebe po vlaženju prostora. Pri uporabi talnega ogrevanja je vsebnost vlage v zraku še vedno ustrezna, če zraka ne izsušimo z zgorevanjem ali z večjo infiltracijo hladnega in suhega zraka od zunaj, kar pomeni, da imamo zdravo kakovost zraka v zaprtih prostorih.


Varnost. Brez radiatorjev ali drugih vročih površin je sistem idealen za ogrevanje doma z otroki. Pri talnem ogrevanju ni ostrih robov radiatorjev, prav tako zaradi nizke temperature ni nevarnosti, da bi se prostor kadarkoli pregrel.


Če želite izvedeti več o talnem ogrevanju ter kakšen bi bil strošek za vaš projekt, se obrnite na Warmup.

Na vrh

Ponudba

Please wait whilst your submission is being processed. It could take up to a minute...