Lahko uporabimo talno ogrevanje pod preprogo?


,

 

Lahko uporabimo talno ogrevanje pod preprogo?

Tudi preproga kot talna obloga je primerna za uporabo s talnim ogrevanjem, pod pogojem, da pazimo pri izbiri le-te pri nakupu. Potrebno je upoštevati morebitne podloge in predmete nad preprogo, da zagotovimo učinkovit prenos toplote v prostor.


Kvalitetna podloga in primerna preproga

Za učinkovito uporabo je potrebno upoštevati vse detajle vgradnje (primerna podloga, pravilni sistem ogrevanja,..), tako da ne ustvarimo toplotne blokade, ki bi ovirala ogrevalni sistem.


27°C maksimalne temperature

Temperatura tal ne sme nikoli preseči 27°C. Termostat se uporablja zato, da se zagotovi, da temperatura tal ne preseže omenjene vrednosti.


Mejne vrednosti za učinkovit prenos toplote

Pri uporabi talnega ogrevalnega sistema v kombinaciji s preprogo je potrebno paziti, da se zagotovi učinkovito delovanje sistema. Vse, kar je nad grelcem, vključno s podlogo, prekrivanjem in končno zaključno talno oblogo, mora biti v mejah, določenih v nadaljevanju. Tipična preproga ime vrednost 1,0 – 2 tog, vendar pa morate vedno preveriti pri proizvajalcu primernost talne obloge za talno gretje in zagotoviti, da skupna vrednost tog (vključno z vsemi podlogami ali prevlekami), ne preseže 2,5.
Ni primerno namestiti talno ogrevanje pod preprogo, ki presegajo omenjeno vrednost. Problem se lahko pojavi pri učinkovitosti delovanja.


Omejitev prenosa toplote

Tog Ne več kot 2.5
RSI Ne več kot 0.25
R Ne več kot 1.42m2·K/W
U Ne manj kotW/(m2K)

Na vrh

Ponudba

Please wait whilst your submission is being processed. It could take up to a minute...